Nov 5, 2013

asyraf sayang...cepat bangun ya.....

Lama kita tak jumpa kan....huhuhu....sentiasa kehadiran ku bersama cerita sedih...cerita derita...cerita sengsara hati....mungkin belum masanya untuk cerita gembira yang tercoret di sini....cuma kali ini ku tepiskan dulu perasaan hati si pelakon tambahan...walaupun ku bukan watak utama pada kamu...tapi aku punya hati dan perasaan untuk diberikan kepada watak utama dalam kisah sedih hari ini...

baby asyraf...ku kenali tidak lama...betul orang kata...telatah baby..lagi2 yng kiut miut...memang boleh buta kita sentiasa terkenang kan watak comel depa tu....dan hari ini....aku terkenangkan wataknya yg nakal...kiut...cergas..cerdas...apa saja yang indah yang ada pada si comel ini....

tapi hari ini...aku hanya mampu menatap foto sekujur tubuh mungil seorang bayi yang disaluti wayar2...dan kesan luka...baby asyraf terlantar di hospital akibat perbuatan makhluk jahanam yang tak bertanggungjawab....yang bagi aku walau dikatakan dia sakit mental ka apa ka...dia tetap berhati binatang....

baby asyraf mangsa samun dan kemalangan....kejadian yang rare berlaku..tapi malaysia tetap diisytihar aman kan..di mana2 pn aman..selamat makmur dan harmoni....huhuhu....yg penyangak adalah remaja berusia 17 tahun....hadeoiiii.....tolonglah....belia yang akan mewarisi khanazah bumi malaysia...sorang dah rosak....itu baru sorang ...banyak lagi yg kita tak jumpa....huhu....bukan nak tuding jari pada sesiapa...tapi sunggoh Ya Allah..saat ini....kesedihan mengenangkan keadaan baby asyraf...membuatkan aku emosi sangat wooo....

syukur alhamdulillah....pirhat n mastura...selamat cuma menghadapi kecederaan yg agak berat...tapi yang dirunsingkan adalah baby asyraf....setakat ini...alhamdulillah ..perkembangan positif yang aku terima dari semasa ke semasa....harap ..semuanya akan terus baik2 saja....baby asyraf perlu kuat sayang...banyak lagi yang perlu asyraf kecapi di dunia serba canggih ini....aunty zu ada baby gf...belum sempat lagi nak berkenalan....bangun sayang....nanti boleh berkenalan dengan annur damia aunty...boleh sama2 berlari..boleh sama2 main game...layan chef wan...tapi annur damia ganas sikit..layan bola...

dalam satu hari, baby asyraf memberi progress yg amat positip...dari sudah pn minum susu dan menggerakkan kaki dan malam ni katanya doktor dah stop ubat dan baby asyraf kena lawan sendiri sakit....inshaallah....

baby asyraff....
papa, mama, uncle2, aunty2, tokpa, tokma, chik, mek, (kalau betul la gelaran sebelah mamanya), dan sekalian yang ada di sekliling mu....menanti mu sayang....bangunla...bangun dengan ceria...bangun dgn sihat...bangun dengan senyuman manismu...sebab kami semua dah sangat2 rindukan baby asyraf....jangan lama sangat tido...sebab aunty zu belum puas usik n main dengan baby asyraf....

ya Allah....hanya padaMu kami meminta....sesungguhnya Kau lah Maha Pengasih, Maha Penyayang dan Maha Mengasihani...biar yang baik2 saja dikurniakan kepada kami umatMu yang kerdil ini...aamiinnn....:'(

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete